Povestea Vallentinei cu Impact Hub Cluj-Napoca a început cu un mesaj simpatic pe care l-am primit de la ea și care s-a lăsat cu o vizită chiar a doua zi. Vizitele au fost tot mai dese și astfel Valentina a devenit membru al comunității.

Vă lăsăm să o cunoașteți din rândurile de mai jos.

M: Salut, Valentina! Spune-ne, te rog, cu ce te ocupi?

V: În teorie, mă ocup cu scrierea de texte foarte entertaining, care vând diverse produse sau servicii. Cei care au inventat treaba asta i-au spus sales copy.

În practică, mă ocup cu luarea vopselei de pe taste. În principal de pe Backspace. Iar, în zilele mai proaste, mă bucur enorm că tasta Space nu are nimic pe ea, altfel aș rămâne cu multe imprimeuri pe frunte.

M: Când ți-ai dat seama că vrei să faci o carieră din copywriting?

V: N-o s-o bag pe aia cu ”Mi-a plăcut de mică să scriu”, deși am destule dovezi jenante că e adevărată.

Ideea de a ”mă face” copywriter mi-a venit uitându-mă în fiecare duminică la Marcă Înregistrată, prima emisiune în care l-am văzut pe Andi Moisescu (p.s. Era mai faină ca Apropo TV).

Era o emisiune cu și despre reclame TV și mă uitam, la propriu, cu gura căscată. Mi se părea minunat că existau niște oameni care 1. Stăteau toată ziua și se gândeau la prostii 2. Aveau voie să dea prostiile la televizor ca să se bucure și alții de ele și 3. Erau plătiți pentru asta ca niște adulți serioși, care făceau contabilitate sau puneau ștampile pe acte importante.

Mă tot uitam la ei și mă gândeam ”Asta vreau și eu!” Dar mai important decât atât, mă gândeam că asta pot și eu (da, am dat-o un pic în life coaching zaharos la urmă, dar jur că asta a fost cheia).

M: Cum de ai ales Clujul ca oraș în care să lucrezi, după ce ai terminat facultatea la Iași și București?

V: Cred că am microbul ăla care te pișcă zi și noapte cu întrebarea ”Și noi unde mai mergem acum?” În termeni populari i se zice ”pitic pe creier”, dar am optat pentru metoda științifică.

Microbul ăsta m-a tot plimbat hai-hui, dar încă nu destul. Nu mă simt ”acasă” nici în Cluj, deși e preferatul meu de până acum. Asta e de bine, de fiecare dată când m-am mutat în alt loc, s-au întâmplat niște chestii magice. Le aștept pe următoarele.

M: De ce ai ales un spațiu de coworking ca să lucrezi?

V: Am uneori niște zile din astea în care mă trezesc dimineața și mă simt ca Bukowski în slow-motion. Îmi ia vreo 5 ore să mă dezmeticesc de-a binelea, ca dintr-o mahmureală din aia cruntă. Și după asta, mă așez pe scaun și mă holbez la monitor până îmbătrânesc (că doar lui Bukowski i-a venit inspirația la vârsta senectuții).

Am zis că poate dacă lucrez departe de casă, lispită de eternele pijamale flaușate și fără o pisică somnoroasă care să-mi toarcă în poală, o să fiu mai productivă. Eurika!

M: Ce vibe îți da o zi de muncă la Impact Hub Cluj-Napoca?

V: Prin comparație, la Impact Hub sunt un fel de Proust pe fast-forward. Reușesc cumva să scriu un roman-fluviu până mi se termină bateria de la laptop.

E o atmosferă incredibilă aici: toată lumea lucrează de zor, dar toți sunt super relaxați și vezi chiar oameni zâmbind în timp ce programează (jur!). E un fel de Santa`s workshop. În Narnia. Cu muzică faină. Și Sexy Salads.

valentina

Dacă vreți să o cunoașteți pe Valentina, haideți în vizită!

Iar dacă încă nu ați aflat, puteți să testați atmosfera Impact Hub Cluj-Napoca, gratuit, pentru o zi!

 

monicaratiu