Povestea Ioanei cu Impact Hub Cluj-Napoca a început recent, când ea căuta o sală de evenimente pentru un concept nou de conferințe, Incitement, despre care vă va povesti chiar ea în acest scurt interviu. După o primă vizită a sălilor de evenimente și participarea la un eveniment organizat de noi, Badass Women, a decis să rămână.

M: Salut, Ioana! Spune-ne, te rog, cu ce te ocupi.
I: Salut, Monica!  Mă ocup cu organizarea de evenimente. E o pasiune descoperită acum 6 ani pe când activam ca voluntar în cadrul conferințelor AIESEC. Am continuat apoi cu congrese medicale, competiții de off road (o veche pasiune) și acum lucrez la lansarea evenimentelor Incitement în România.

M: Ce presupune munca unui organizator de evenimente, având în vedere că ai adus conceptul Incitement din altă țară?
I: Munca unui organizator de evenimente presupune foarte multă atenție la detalii, la oamenii cu care lucrezi, autocontrol și o sete acută de nou 🙂

Lansarea conceptului Incitement in România e o provocare mare atât pe plan personal, cât si profesional. Până acum, munca mea de organizator începea de la o discuție cu clientul în urma căreia îi aflam ideile, îi identificam nevoile și le transformam în realitate. Baza va rămâne aceeași, însă sper ca rezultatul evenimentelor să conste în rezolvarea unor lipsuri din comuntitatea în care trăim.

Incitement e un proiect de antreprenoriat social care a luat naștere în Malaezia în 2011 din dorința unor tineri de a implementa proiecte cu strângere de fonduri. Nu au avut foarte mare succes cu investitorii, așa că s-au hotărât să organizeze niște evenimente scurte și de impact care să creeze legături între cauze, voluntari și sponsori. Evenimentele au avut foarte mare succes așa că în mai puțin de 5 ani au fost preluate de organizatori independenți din 45 de țări.

Ideea lansării proiectului și în România a venit în vacanță, când i-am cunoscut pe cei doi fondatori. Mi s-a părut genial să văd că în urma evenimentelor ei reușit să lumineze peste 16 sate fără acces la curent electric.

M: Unde vrei să ajungă acest proiect/ eveniment?

I: Incitement România pornește de la o serie de evenimente lunare în cadrul cărora sperăm să ajungem să dezvoltăm proiecte cu un mare impact social.

Primul eveniment va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie de la ora 10 aici, la Impact Hub. Tema e Creating Communities that Matter, iar speakerii sunt oameni care au implementat deja proiecte de succes în Cluj și vin să ne impărtășească și nouă din experiențele lor.

Participanții vor avea ocazia să învețe de la ei, să ne spună ideile lor (vrem să ajutăm la dezvoltarea acestora) și să se implice în proiectele partenere.

Pentru a avea o bază cat mai solidă, evenimentul cu numarul 2 va fi axat pe educație financiară și antreprenorială. Apoi temele vor fi alese în baza ideilor primite de la participanți și vor veni în ajutorul dezvoltării acestora.

Sper ca în noiembrie 2017 să putem vorbi deja despre proiecte “născute și crescute” la evenimentele Incitement.

M: De ce ai ales un spațiu de coworking pentru a lucra?

I: Lucrez pe cont propriu de la începutul anului 2015 și îmi lipsea foarte mult spiritul de echipă. Nu mi-am propus să găsesc un spațiu de coworking, eram destul de mulțumită cu “biroul” din cafenele, dar am fost la voi să văd locația pentru eveniment și mi-a plăcut foarte mult atmosfera, așa că am ales sa rămân :).

M: Ce anume te inspiră la Impact Hub Cluj-Napoca? Ce vibe îți dă locul?

I: Oamenii. Pentru că, deși venim din domenii destul de diferite, e un schimb continuu de idei, informații și experiențe de viață aici.

Atmosfera e foarte caldă și primitoare. Pe mine asta mă face să fiu foarte productivă și nu numai pe plan profesional – am descoperit că-mi place să petrec și o parte din timpul liber citind aici.

ioana-lupa

Ea este Ioana, una dintre tinerele antreprenoare care vrea să facă o schimbare în bine în România și pe care o găsiți la Impact Hub Cluj-Napoca.

Dacă sunteți interesați de conceptul pe care l-a adus de peste mări și țări, vă invităm la evenimentul Incitement – Creating Communities that Matter, care va avea loc sâmbătă, 12 noiembrie, în spațiul nostru de evenimente, începând cu ora 10:00. Înscrierile se fac aici!

monicaratiu