În fiecare zi (chiar și în weekend câteodată), de pe la ora 7 dimineața, cu siguranță găsești pe cineva la un birou din Impact Hub Cluj-Napoca, care lucrează deja. Cine este acest personaj? Nimeni altul decât Florin Roșoga. Cu siguranță ai auzit de el în diverse circumstanțe. A venit și rândul lui să ne răspundă la întrebări.

M: Salut, Florin! Spune-ne, te rog, cu ce te ocupi?

Marketing online, dacă ar fi să descriu în 2 cuvinte. Am o mică afacere în domeniul dezvoltării personale și lucrez să o cresc.

M: Înainte de a fi antreprenor, ai lucrat și în altă parte? Ce anume?

Am avut mai multe joburi, începând din perioada de când eram student. Am fost profesor (de germană, de calculatoare), atât pentru grupuri de studenți, cât mai ales în particular pe întreaga perioadă a studenției. Ulterior am încercat diverse ocupații, majoritatea în companii din domeniul marketingului (offline) unde am coordonat echipe care implementau campanii de marketing direct și curierat. Actvitatea mea a fost de obicei în zona Transilvania-Banat.

M: Când ai decis că e momentul să faci o schimbare radicală în carieră și să devii antreprenor?

După ce am avut o ceartă serioasă cu superiorii mei ierarhici de la ultimul job. Nu a fost chiar o decizie, mai mult sau mai puțin am fost pus în fața faptului împlinit și mi-am dat demisia. Adevărul este că nu mai doream să merg mai departe, chiar dacă aveam o poziție foarte bună din multe puncte de vedere. Schimbarea nu a fost însă rezultatul unui proces chibzuit și pus la punct, ci rezultatul unei serii de frustrări și tensiuni.

M: De ce ai ales un spațiu de coworking pentru a lucra?

Am testat acum câțiva ani un spațiu de coworking (pe atunci lucram de acasă) și mi-a placut ideea de a delimita spațiul în care trăim de cel în care lucrăm. Suplimentar are avantajul de a face parte dintr-o comunitate de la care poți oricând să ai feedback și sprijin.

M: Descrie, te rog, Impact Hub Cluj-Napoca în 3 cuvinte (cu explicații).

Comunitate – există o comunitate existentă, care te poate ajuta cu sfaturi oricând ai nevoie. Suplimentar, este plăcut să mai poți sta de vorbă cu alte persoane din diverse alte domenii de activitate.

Simplificare – am un birou de a cărei gestionare nu trebuie să mă ocup. În momentul în care ai o echipă mică, sau una care nu este localizată în aceeași localitate cum e cazul meu – îmi este confortabil să lucrez în Hub și să nu mă mai preocupe plata utilităților, rezolvarea chestiunilor tehnice etc. Îmi simplifică viața.

Tehnologie – ești conectat mereu la evenimente din zona de IT, ai acces la cele mai noi tendințe, cunoști oameni care fac parte din aceeași lume. Până la urmă, aceasta este zona înspre care se îndreaptă viitorul și este bine să faci parte din ea.

Florin-Rosoga

El este Florin și, după cum ziceam și în introducere, îl găsești zilnic la Impact Hub Cluj-Napoca.

Te așteptăm la o cafea și o poveste și, de ce nu, să testezi o zi (gratuit) spațiul nostru de lucru, pentru a te convinge de ce să rămâi să faci parte din comunitate.

monicaratiu